dianabol
  • Opbouwen van spiermassa en spierkracht
  • Kan oraal worden ingenomen
  • Bij orale inname bestaat er geen kans op leverklachten
  • Minimale afname van verminderde testosteron aanmaak in het lichaam
  • Licht androgeen

Dianabolen: wat ze doen en hoe te gebruiken

Dianabol is een anabolen steroïden die ook bekend staat Metandienone. Anabolen steroïden worden ook wel anabole androgene steroïden (afgekort AAS) genoemd. Dit zijn middelen die je prestatievermogen kunnen verhogen. Dianabol is wereldwijd de meest bekende AAS.

De ontwikkeling van Dianabolen

Nog steeds wordt Dianabol beschouwd als de stamvader van alle anabolen steroïden. Dianabol kent verschillende benamingen zoals:
– Methandrostonolone;
– Naposim;
– Methandienone;
– D-Bol;
– Danabol.

Dianabol werd in de jaren 50 ontwikkeld door dr. Ziegler. Dr. Ziegler was de derde generatie dokter in zijn familie en fanatiek gewichtsheffer. Tijdens zijn studie specialiseerde hij zich in herstellende medicatie. Begin jaren 50 werkte dr. Ziegler voor het farmaceutische bedrijf Ciba. Door Ciba kwam hij in aanraking met testosteron (mannelijk hormoon). Testosteron werd door het bedrijf gemaakt en gebruikt voor experimentele doeleinden zoals ter genezing van patiënten met brandwonden en gehandicapten. Ciba had toegang tot verschillende documentatie van de Nazi’s die testosteron gebruikte voor diverse experimenten op kampgevangenen.

roze dianabol pillen

In oktober 1954 was dr. Ziegler teamarts van het Amerikaanse gewichtshefteam. Samen met het team ging hij naar de wereldkampioenschappen in Wenen. Daar kwam hij in contact met een Russische chemist. De chemist gaf zijn Russische team testosteron om de prestaties tijdens het gewichtheffen te verhogen. Dit maakte dr. Ziegler nieuwsgierig en hij ging het effect van testosteron op gewichtheffen en bodybuilding testen. Dit deed hij door het toe te dienen aan een select groepje bodybuilders en gewichtsheffers zoals de trainer Bob Hofman, John Grimek, Jim Park, Yaz Kuzahara en zichzelf.

Gedurende 5-6 weken kregen de testers een hoeveelheid testosteron toegediend waarna er vervolgens werd getraind. Het resultaat was meer spierkracht en meer spiermassa dan wanneer het testosteron niet werd toegediend. Deze resultaten waren verrassend goed, maar helaas waren er ook veel vervelende bijwerkingen. Om die reden ging dr. Ziegler op zoek naar verbetering en alternatieven zodat het effect wel hetzelfde bleef (meer spierkracht en -massa) maar de bijwerkingen werden geminimaliseerd. Toen hij in 1958 de anabole steroïden Methandrostenolone ging testen, waren de bijwerkingen minder. Zo werd in datzelfde jaar Dianabol (andere naam voor methandrostenolone) door zijn bedrijf Ciba geïntroduceerd in de V.S.

Dianabolen en de Olympische spelen

olympische spelenIn 1960 voorzag Ziegler het hele Amerikaanse gewichtshefteam van Dianabol tijden de Olympische spelen in Rome. In die tijd was de koude oorlog nog in volle gang. Er was tevens nog helemaal geen controle op doping gebruikt. Het belangrijkste was: winnen en zeker van de Russen. Het was meer een machtsstrijd tussen de twee landen dan dat ze zich bekommerde over valsspelen. Helaas wonnen de Amerikanen niet van de Russen. Wel lieten ze de andere landen met grote afstand achter zich dankzij het gebruik van Dianabol. Het was dus een goede test om te bekijken welk effect Dianabol nu precies had.
Tegenwoordig is het ondenkbaar dat er Dianabol of andere anabole androgene steroïden (AAS) worden gebruikt tijdens de Olympische spelen. Er wordt nu zelfs steeds meer geld geïnvesteerd om de controle op doping te optimaliseren. Tijdens de spelen van 2016 werd het gehele Russische team zelfs bijna geweerd uit de spelen door verdenkingen op doping gebruik. Zo zie je maar hoe de tijd kan veranderen.

Populariteit ontstaan in de jaren 60

Mede dankzij dr. Ziegler werd het gebruik van AAS zoals Dianabol in de jaren 60 en 70 steeds populairder. Vooral fanatieke gewichtsheffers en bodybuilders zagen met plezier hun spierkracht en -massa sneller toenemen. Dit resulteerde in steeds groter innames van AAS. Sommige namen zelfs 20 keer de voorgeschreven dosis in met als gevolg ernstige leverklachten. Toen dr. Ziegler merkte hoe verslaafd sommige werden aan zijn ontdekking, besloot hij te stoppen met experimenteren met AAS. Achteraf kreeg hij zelfs spijt van zijn ontdekking. Als arts was het nooit zijn bedoeling geweest om iets te ontwikkelen dat zoveel negatieve gevolgen zou hebben voor de gezondheid en zo verslavingsgevoelig was. Dat ASS gevolgen hadden voor de gezondheid onderging hij ook zelf. Ziegler heeft zelf met ernstige hartproblemen in het ziekenhuis gelegen. Ook vrienden van hem moesten de gevolgen ontgelden. Later gaf Ziegler in het tijdschrift Science aan:

I lost interest in fooling with IQ’s of that caliber. Now it’s about as widespread among these idiots as marijuana.’
‘But I wish to God now I’d never done it. I’d like to go back and take that whole chapter out of my life.’

In de Jaren 70 was Dianabol erg populair. Steeds meer bodybuilders geven toe dat ze het middel hebben gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de bekendste bodybuilder Arnold Schwarzenegger. Maar ook Lee Haney en Sergio Oliva. Zij zijn allemaal schuldig van langdurig gebruikt van Dianabol of andere anabole androgene steroïden. Dit werd echter wel gedaan in vele korte kuren. Dat was de enige manier om het schadelijke effect van Dianabol op de lever te beperken.

In de jaren 90 werd Dianabol verboden door de Amerikaanse FDA.

Orale inname van Dianabolen

pot dianabolWanneer testosteron of steroïden oraal wordt ingenomen, is het effect minder groot dat wanneer je het bijvoorbeeld injecteert. Maar injecteren was voor veel mensen te lastig. Om die reden is er veel onderzoek geweest naar de mogelijkheid om testosteron ook oraal effectief te maken. Het probleem was het volgende: wanneer testosteron oraal wordt ingenomen wordt het grootste gedeelte van het effect van testosteron tenietgedaan doordat het wordt afgebroken in de lever. Dit proces wordt ook wel ‘first-pass’ genoemd. De oplossing was het toevoegen van de stof 17 alpha alkylatie. In deze stof zit de toevoeging van de alkyl stof methyl. Methyl verhinderd de afbraak van steroïden in de lever.

Nadelige effecten op de lever
Dankzij de stof Methyl kan onder andere Dianabol oraal worden ingenomen. Dit maakte het product erg populair bij gewichtsheffers en bodybuilders. Helaas moesten wetenschappers en artsen gaandeweg steeds meer problemen constateren door deze stof. Omdat de stof de afbraak van steroïden in de lever tegen ging, beschadigde het de lever. Veel gebruik kan zelfs leiden tot levertumoren.

Beperken leverbeschadiging
Om beschadiging van de lever zoveel mogelijk tegen te gaan kiezen bodybuilders voor korte kuren of stappen toch over naar injecteerbare AAS. Korte kuren van oraal inneembare Dianabol gebeurd vaak vlak voor en tijdens een wedstrijd. Het resultaat van deze korte kuren is overigens niet blijvend. Veel bodybuilders en gewichtheffers zien hun spiermassa flink afnemen als ze stopten met Dianabol. Het is dus eigenlijk de vraag of het allemaal wel de moeite waard is. Er zijn veel bodybuilders die toch weer zijn teruggegaan naar injecteerbare AAS.

Wat is stacken?

stapellenStacken betekent Dianabol gebruiken in combinatie met andere steroïden zoals testosteron, enanthaat of Nandrolon. Deze steroïden beschadigen de lever stukken minder dan Dianabol en zijn daardoor langer te gebruiken. Een andere eigenschap van deze steroïden is dat ze pas na 2-3 weken gaan werken. Dianabol daarentegen heeft een sterke maar korte werking en wordt om die reden vaak als ‘kick start’ gebruikt. Dit houdt in dat je snel profijt hebt van Dianabol en wanneer deze is uitgewerkt de andere steroïden beginnen te werken.

Hoe kun je stacken met Dianabol?
Wil je stacken met Dianabol houdt jezelf dan aan de volgende punten:
– Doe bij voorkeur een kuur van 10 weken
– Gebruik Dianabol tussen de 5-6 weken.
– Voeg andere steroïden toe die langer werken
– Gebruik Dianabol aan het begin van de kuur.
– Ga nooit stacken met Dianabol als je het nog nooit eerder hebt gebruikt.

Over het algemeen geldt dat je eerst moet onderzoeken hoe je lichaam reageert op bepaalde steroïden en met name Dianabol. Probeer ze dus eerst apart zodat je kunt ontdekken welk effect een anabole heeft op je lichaam. Als je dit goed in kaart hebt gebracht kun je pas stacken.

Hoeveel Dianabol kun je gebruiken?

De hoeveelheid Dianabol wordt aangegeven in milliliter. Je kunt dit oraal innemen of injecteren. De minimale hoeveelheid om effecten van Dianabol te ervaren is 15 milliliter. Wil je Dianabol voor het eerst gebruiken dan dien je met deze hoeveelheid te beginnen. Het kan zijn dat je niets merkt, mocht dat het geval zijn dan kun je de dosis verhogen. Verhoog in kleine stapjes naar maximaal 50 milliliter. Meer dan 50 milliliter kan gevaarlijk worden. Toch zijn er gebruikers die tot de 60 milliliter of zelfs 100 milliliter gaan. De vraag hierbij is wel of dit zin heeft. Je lichaam kan maar een bepaalde hoeveelheid Dianabol verwerken en gebruiken. Het overschot plas je uit. Zo wordt het eerder een duur grapje waar je niets aan hebt, dan dat het je meer spierkracht of -massa geeft.

Voor vrouwen gelden andere hoeveelheden dan voor mannen. Dit komt omdat een andere hormoonhuishouding heeft dan mannen. Vrouwen hebben bijvoorbeeld minder natuurlijk testosteron en meer natuurlijke oestrogenen in hun lichaam. Vrouwen hebben minder Dianabol nodig voor meer spiermassa. Wil je al vrouw graag starten met Dianabol, probeer dit dan eerst in kleine stapjes.

Dagelijks gebruik van Dianabol
Er zijn twee manieren waarop je Dianabol kunt gebruiken: in één keer of verdelen over de dag.

Sommige beweren dat je Dianabol in één keer moet innemen om de beste werking te krijgen. Dat komt omdat er dan minder van de werkbare stoffen worden afgebroken in de lever dan wanneer je meerdere keren op een dag kleinere hoeveelheden inneemt. Het advies is om Dianabol ’s ochtends in één keer in te nemen.

Dianabol heeft een korte halveringstijd waardoor het dus maar kort werkt. Dit is ongeveer tussen de 3-6 uur. Om die reden raden veel gebruikers, trainers of begeleiders aan om Dianabol juist over de dag te verdelen.

Ieder lichaam is anders. Om die reden is het altijd goed om zelf te bepalen wat voor jou het beste werkt.

Andere reden om een korte kuur te doen
Naast dat Dianabol leverbeschadiging tot gevolg kan hebben is er nog een andere reden waarom Dianabol vaak in korte kuren wordt gebruikt. Dianabol heeft als eigenschap de stof estradiol aan te maken. Dit proces heet aromatiseren. Estradiol is een type oestrogeen. Oestrogenen zijn vrouwelijke geslachtshormonen. Door het aromatiserend effect van Dianabol wordt testosteron (mannelijk geslachtshormoon) omgezet in estradiol. Het mogelijke gevolg is de vorming van de welbekende ‘Bitchtits’ (borstjes) dit proces heet ook wel gynaecomastie. Gynaecomastie kan (gedeeltelijk) geremd worden door Arimidex of Cytadren.

 

Eigenschappen Dianabol

Hieronder een kort overzicht van de eigenschappen van Dianabol

– Opbouwen van spiermassa en spierkracht
– Kan oraal worden ingenomen
– Bij orale inname bestaat er een kans op leverklachten
– Minimale afname van verminderde testosteron aanmaak in het lichaam
– Licht androgeen
– Een anabool

Een misvatting is dat Dianabol je spierhardheid of spierdefinities vergroot. Het zorgt vooral voor meer spiermassa en spierkracht.

Negatieve bijwerkingen voor de gezondheid

Dianabol gebruiken gaat (helaas) niet zonder gevolgen. Daarom is het erg belangrijk dat je jezelf goed houdt aan de voorgeschreven hoeveelheden. Maar ook al houdt je jezelf hieraan, dan kan Dianabol nog steeds een aantal vervelende bijwerkingen hebben:

– vergroting van de prostaat;
– meer acne;
– vettere huid;
– tijdelijke erectiestoornissen;
– verhoogd risico op hart- en vaatziekten;
– meer vocht vasthouden;
– krimpen van de testikels;
– meer lichaamshaar;
– haar uitval.
Vrouwen kunnen daarnaast nog last krijgen van ‘vermannelijking’ zoals kleinere borsten en meer lichaamshaar.

Te hoog cholesterol
Dianabol kan ervoor zorgen dat je LDL-cholesterol stijgt en je HDL-cholesterol daalt. Cholesterol wordt ingedeeld in twee groepen: LDL-cholesterol en HDL-cholesterol. LDL-cholesterol zien we als het slechte cholesterol, dat wel zeggen dat een stijging van dit cholesterol negatieve gevolgen heeft op je gezondheid. Het LDL-cholesterol transporteert eiwitten in de bloedvaten. Deze eiwitten zijn essentieel voor het lichaam om goed te functioneren. Om deze transportatie mogelijk te maken worden de eiwitten verpakt in vetbolletjes. HDL-cholesterol zorgt voor de afvoer van deze vetbolletjes.

Wanneer het LDL-cholesterol te hoog is en de HDL-cholesterol is gedaald worden er meer vetbolletjes getransporteerd dan afgevoerd. Soms is dit meer dan de bloedvaten aankunnen. In dat geval gaan sommige vetbolletjes zichzelf hechten aan de wanden van de bloedvaten. Hierdoor kunnen de bloedvaten gaan verkalken.

Dit verschijnsel trad vooral op bij mensen die 100 milliliter Dianabol per dag innamen. Deze inname is sowieso al veel te hoog. Wil je graag Dianabol proberen, zorg er dan voor dat je niet boven de 50-60 milliliter uitkomt.

Dianabol: is het nog toegestaan?
In Nederland staat er niets in de wet dat Dianabol expliciet verbiedt. Er is wel een dopinglijst, maar veel stoffen die hierop staan worden gezien als medicatie en mag je met een recept van je arts of apotheker gewoon gebruiken. Er is dus geen algeheel verbod op deze middelen. Dit geldt voor onder andere:

– dianabol;
– EPO;
– groeihormonen;
– anabole steroïden;
– DHEA.

Kort gezegd mogen alleen artsen of apothekers deze middelen vertrekken en dan alleen om ziekte te bestrijden. Je kunt dus niet vragen om een recept omdat meer en sneller spiermassa wilt. Alle andere manier om aan Dianabol te komen zijn illegaal.

Let op met slechte varianten van Metandienone

Akrihin Dianabol wordt in veel landen geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan Thailand, China of Rusland. Er zijn dus veel verschillende soorten Dianabol in omloop met veel verschil in prijs en kwaliteit. De prijs en kwaliteit is onder andere afhankelijk van:

– Plek van productie
– Wanneer het is geproduceerd
– Hoe moeilijk het transport is.

Let op neppe of hele slechte versies van Dianabol. Een voorbeeld hiervan is de Russische variant Akrihin. Deze variant bevat is de stof methandrostenolon grotendeels vervangen door methyltestosteron. Deze stof is meer chemische dan methandrostenolon, ook wel Dianabol. Je kon Akrihin aanschaffen in potten van 200 tot 300 stuks of strips met 100 stuks. Tegenwoordig worden alleen nog de potten met 300 stuks aangeboden.

Het gevaar van methyltestosteron (wat dus in Akrihin zit) is dat het veel schadelijker is voor de lever. Dat is de reden dat het nu nog maar weinig wordt gebruikt. Vroeger waren deze schadelijke gevolgen nog niet zo bekend. Toen was Akrihin juist erg populair omdat het een erg krachtig en snelwerkend middel is. Praat maar eens met oudere bodybuilders, zij zullen hoogstwaarschijnlijk wel weten wat het is.

Een andere stof waar je echt mee moet oppassen is clenbuterol. Deze stof was in de jaren 90 erg populair totdat de ziekenhuisopnames dankzij deze stof in grote getalen toenamen. Klachten zoals duizeligheid, trillen, braken, hoge bloeddruk, koorts, pijn op de borst en hartkloppingen waren allemaal te danken aan dat middel.

Imitatie varianten
Naast gevaarlijke varianten zijn er ook versies in omloop die niet echt veel doen. Bovenstaande voorbeelden van varianten waren misschien wel schadelijk, ze hadden wel de juiste werking doordat er anabolen inzaten. Er zijn echter ook varianten op de markt die ongeveer geen anabolen bevatten, maar aspirine of cafeïne. Deze varianten kwamen voornamelijk uit Thailand.
De vraag bij veel bodybuilders is dan ook: welke Dianabolen zijn nep? Dit kun je soms al zien aan de kleur, omvang of een afbeelding die erop staat. Het werkt eigenlijk hetzelfde als XTC. Daarbij weet je vaak ook aan de hand van de kleur of afbeelding of het goed is of niet.

Je zou op een forum voor bodybuilders kunnen kijken of vragen welke Dianabolen goed zijn. Vaak worden er foto’s geplaatst zodat je kunt vergelijken. Maar of dit nou geheel betrouwbaar is, is de vraag. Foto’s kunnen namelijk altijd wat afwijken.

Wil je een echt goede Dianabol, dan schijnt Rusland de beste te maken.

De beste manier voor meer spiermassa en -kracht

gewicht heffenIedereen die Dianabol of andere AAS nemen wil meer spiermassa en zwaarder trainer. Dit effect kun je ook op andere manieren krijgen. Als je genoeg bouwstenen in je lichaam hebt, kun je ook steeds zwaarder trainen. Je hebt dan meer energie nodig in de vorm van koolhydraten. Dit draagt bij aan de spiergroei. Eet daarbij ook veel onverzadigde vetten zodat je de intensiteit tijdens het trainen kunt verhogen. Het is verstandiger om je spiermassa te creëren door meer goede voeding te eten met de juiste verhouding, dan over te stappen naar AAS. Wil je dit toch graag, let dan op de volgende punten:

– Ga eerst een paar jaar trainen met een voedingsschema en pas daarna AAS gebruiken.
– Zorg ervoor dat je al een basis hebt voordat je AAS gebruikt.
– Let erop dat AAS verslavend kan zijn!
– Verkoop en bezit van AAS is verboden.
– AAS kan nare bijwerkingen hebben
– AAS dien je langzaam op te bouwen.
– Laat je eerst goed informeren voordat je het gebruikt, het kan echt veel gevolgen hebben.
– Vraag jezelf altijd af of die paar kilo meer spiermassa de risico’s wel waard zijn.

Over het algemeen is AAS niet aan te raden. Als je meer spiermassa en spierkracht wilt kun je dat het beste bereiken door de juiste voeding een goed trainingsschema en in combinatie met natuurlijke spier versterkers nemen die geen bijwerkingen kennen. Op deze wijze bouw je op een natuurlijk manier spiermassa op en dat is veel gezonder dan met hulpmiddelen.

dianabol

De vader van de anabolen, extreme gains