Primobolan is een anabole steroïden die erg geschikt voor droogtrainen en verlagen van vetpercentage. Daarom wordt Primobolan veel gebruikt tijdens een cut fase. Het staat bekend als een veilig en vrij milde anabole steroïde. Het voordeel is dat de bijwerkingen van primobolan stukken minder zijn dan bij andere anabole steroïden. Je kunt primobolan injecteren of oraal innemen.

 

Crazybulk

Primobolan: mild maar effectief
Primobolan is uitermate geschikt voor sporters die erg gevoelig zijn voor oestrogene bijwerkingen. Het is ook erg geschikt voor vrouwen. Primobolan heeft namelijk een tamelijk milde werking met niet tot weinig bijwerkingen. Hetzelfde geldt voor de anabole steroïde anavar. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat primobolan geen goed resultaat aflevert. Ondanks zijn milde werking is het erg effectief voor meer spieropbouw en een strakker lichaam.

 

Gebruik primobolan

Vaak wordt primobolan tijdens cutten gebruikt door bodybuilders in een anabolenkuur met andere anabolen. Een ander middel dat hiervoor ook wordt gebruikt is nandrolon. Het voordeel van primobolan is dat deze niet aromatiseert terwijl dat bij nandrolon wel het geval heeft. Primobolan zorgt dus voor minder vochtretentie. Gebruik primobolan altijd in langlopende kuur omdat het lang werkt.

Bulken
Wil je flink toenemen in spiermassa, doe dan een kuur met primobolan in combinatie met dianabol, deca durabolin, testosteron of boldenone. Deze steroïden zorgen voor snelle spieropbouw en doordat je primobolan erbij gebruikt is de kans op vochtretentie kleiner. Je bouwt dan snel een droge spiermassa op.

Cutten
Wil je liever droogtrainen, kies dan voor een combinatie met winstrol, trenbolon of drostanolon. Alle steroïden zijn uitermate geschikt voor de opbouw van droge spiermassa en versterken de werking van primobolan die van zichzelf veel milder is.

Veilig cutten
Ben je een beginnen of amateur bodybuilder of atleet dan kun het beste kiezen voor een mildere combinatie. De meest gebruikte combinatie voor veilig cutten is primobolan met anavar. Tijdens deze kuur zal je snel vet verliezen maar tegelijkertijd wel je spiermassa behouden.

 

 

Primobolan weinig oestrogene bijwerkingen

Het grootste voordeel van primobolan is de lage oestrogene bijwerking. Je houdt dus tijdens een kuur geen vocht of vet vast en dat maakt het juist zo geschikt voor droogtrainen. Daarnaast is primobolan over het algemeen vrij mild in vergelijking met andere steroïden omdat het minder grote impact heeft op je lichaam. Het heeft maar een kleine anabole werking en daarnaast zijn de androgene eigenschappen minimaal.

Oraal of injecteren?
Primobolan is verkrijgbaar als injectie en tabletten. Om afbraak in de lever zoveel mogelijk tegen te gaan kun je het beste injecteren. Als je primobolan injecteert is er een langzame en geleidelijke afgifte van deze steroïde in het lichaam. Dat komt omdat injecteerbare primobolan een enanthaat ester heeft. Je kunt het effect van primobolan tot wel twee weken merken.

Gebruik je primobolan in een kuur met andere anabolen dan is het beter om voor een tablet te kiezen. De primobolan in tabletten is een acetaat ester. Hierdoor werkt primodolan een stuk korter dan bij injecteerbare primobolan.

Bijwerkingen primobolan
Als je primobolan vergelijkt met andere steroïden dan is de lijst met bijwerkingen een stuk korter. Toch kunnen er altijd wat negatieve gevolgen optreden zoals:
– acne en vette huid;
– lagere zaadproductie;
– meer lichaamshaar en minder hoofdhaar;
– kleinere testikels.

Nakuur
Wil je de bijwerkingen van primobolan naar het minimum brengen, doe dan een nakuur met novaldex of clomid. Je kunt niet voorkomen dat je hormoonproductie in de war wordt geschopt tijdens een kuur met primobolan. In vergelijking met andere steroïden is dit een stuk minder, maar het gebeurt altijd. Als je een nakuur doet met novaldex of clomid zorg je ervoor dat hormoonproductie sneller weer naar behoren functioneert.

Primobol kuurtje

Betrouwbare leveranciers

Van alle verkrijgbare anabole steroïden is onder andere primobolan het meest nagemaakt. Daarom moet je bij aanschaf van primobolan echt opletten dat je geen neppe variant koopt. Het is overigens bijna niet mogelijk om primobolan in pure vorm te kopen. Mocht dat wel zo zijn dan zou je flink in je buidel moeten tasten. Er bestaan gelukkig minder dure primobolan varianten die erg goed zijn. Toch zal je merken dat primobolan altijd aan de prijzige kant is. Koop het daarom alleen bij leveranciers waar je geld goed is besteed.