by Bartosz

november 25, 2022

Share

Inhoudsopgave

Testosteron pillen

Testosteron pillen

Testosteron is een geslachtshormoon. Het is een samenstelling van het woord testis (het Latijnse woord voor teelbal) en voor steroïde. De zuivere stof komt voor als een kristallijne witte en vaste stof welke niet is op te lossen in water.  In dit artikel vertellen we je meer over testosteron en ook hoe je het kunt gebruiken bij het vergroten van de spiermassa. Tevens bespreken we waar je het kunt kopen en waarom je dit wel of niet moet doen. Ook zijn er testosteron boosters welke je kunt kopen of gels en pillen. We laten het allemaal aan de orde komen om je zo een goed beeld te geven hoe je testosteron verhogen kunt en hoe je het kunt gebruiken. En wordt testosteron nu wel of niet als doping gebruikt? En wat zijn de bijwerkingen? Laten we beginnen door eerst meer te vertellen over de testosteron in het algemeen. Wanneer je dit goed begrijp dan zal je ook beter kunnen inschatten wat er allemaal mogelijk is.

Wat is testosteron?

Testosteron is een belangrijke androgeen (een belangrijk mannelijk geslachtshormoon). De concentraties zijn voor de pubertijd vaak erg laag en stijgen later door wanneer iemand volwassen wordt. Bij vrouwen is de concentratie veel lager dan bij mannen. Hier wordt ongeveer 30 procent door de ovaria geproduceerd en de rest door de bijnieren.
Het was Ernst Laqueur in 1935 welke het testosteron uit stierentestikels wist te isoleren.  Het testosteron heeft een aantal functies in het lichaam. Graag bespreken we deze met je, zodat je weet waar het allemaal goed voor is.

Het embryo ontwikkelt de mannelijke primaire geslachtskenmerken (dus ook de externe geslachtsorganen). Het wordt geproduceerd in bijnieren  en geproduceerd in teelballen. Als dit niet gebeurt dan ontwikkelt het embryo zich vrouwelijk.  De pubertijd zorgt voor de ontwikkeling van de mannelijke secundaire geslacht kenmerken. Het gaat hier om de stemhoogte (deze wordt lager), de groei van de balzak en ook van de penis. Ook de lichaamsbeharing en de skeletspieren vallen hieronder. Na de pubertijd zorgt het voor het in stand houden van het mannelijke voortplantingsapparaat, de productie van het sperma en ook voor de mannelijke vormen. De spiegel speelt een belangrijke rol bij het libido van mannen en ook van vrouwen. Ook zorgt het bij vrouwen tijdens de pubertijd voor de groei van schaamhaar. Ook verandert de talgproductie onder invloed van het mannelijk hormoon, waardoor er acne ontstaat. Verlies haar mannen: ook is het de orzaak waardoor mannen het hoofdhaar verliezen. Daarnaast heeft het een invloed op de lateralisatie van de hersenen.

Vorming van testosteron in het lichaam

Het geslachtshormoon wordt in de bijnieren en de teelballen geproduceerd bij mannen. Het is ongeveer zeven milligram per dag bij mannen. Cholesterol wordt omgezet naar testosteron.  Bij vrouwen wordt het testosteron aangemaakt in de eierstokken en ook in de bijnieren. De hoeveelheid geproduceerd testosteron bij vrouwen is ongeveer een tot twee milligram per dag.

Doping

Het winnen of verliezen van een sportwedstrijd gaat gepaard met een stijging of een daling van het hormoon niveau. In verschillende sporten wordt het geslachtshormoon als een vorm van doping gebruikt door de invloed op de spiermassa. Het gebruiken van kunstmatige androgenen heeft forse bijwerkingen en kan zorgen voor een verhoging van de agressiviteit. Testosteron is opgenomen in de internationale dopinglijst van het World Anti Doping Agency (de WADA).

Hoe wordt het toegediend?

Testo pleisters

Testosteron pleisters

Testo boosters wordt oraal, via de huid in de vorm van pleisters of gel, via implanteerbare korrels onder de huid en ook intramusculair toegediend.

Agressiviteit

Antisociaal gedrag en ook agressiviteit worden verbonden aan de testosteronniveaus in het lichaam. De relatie tussen beide is al door verschillende studies vastgesteld. Agressief gedrag van gevangenen (denk hierbij aan gevechten en de dominantie in de groep plus ook het overtreden van de gevangenisregels) worden verbonden aan de testosteronspiegel. Het is niet alleen voor mannen het geval, maar ook voor vrouwen. Laboratoriumonderzoeken hebben dit bij vrouwtjesdieren al vastgesteld. De verworven dominantie in een groep kan de oorzaak zijn van een verandering in de hormoonspiegel.

Het gehalte verhogen!

Het is natuurlijk mogelijk, dat het androgeen gehalte te laag is en dat er niet voldoende in de bijnieren en de testikels wordt aangemaakt. Aangezien  de ververbranding wordt bevorderd en ook zorgt voor een toename van de spiermassa is het voor sporters een belangrijk hormoon. Het helpt ook bij stresssituaties en zorgt ervoor dat men daadkrachtig kan handelen. Daarnaast verhoogt het je libido en ook je humeur. Ook voor het hart is het een goed hormoon. Er zijn dus volop redenen om te kiezen voor testosteron.

Wanneer maakt je lichaam te weinig aan?

Er zijn volop onderzoeken gedaan rondom het dalende niveau. Een ervan heeft aangetoond, dat ongeveer 13 miljoen mannen een te laag niveau hebben. Erectiestoornissen van de geslachtsorganen en het mannelijk voortplantingsapparaat is hierbij een kenmerk. Ook depressief zijn, spiermassa verliezen, een bleek gezicht hebben en droge ogen krijgen zijn een belangrijke indicator. Daarnaast kunnen de stemmingen wisselend zijn. Ook kunnen er love handles ontstaan en botontkalking voorkomen. De drang naar seks verlaagt ook sterk.  Volop redenen dus om te zorgen voor een juist gehalte in je lichaam.

Hoe komt het dat het gehalte daalt in het lichaam?

Het gehalte daalt doordat het lichaam verandert van de ouder wordende man. De productie daalt vanaf het 25e jaar. Mannen van 70 jaar hebben nog maar tien procent van de hoeveelheid testosteron van een man van 25 jaar.

Krachttraining

Door naar een sportschool te gaan is het ook mogelijk om meer aan te maken. Je kunt dus je androgeen verhogen met bodybuilding. Het is goed om hier gebruik van te maken. Door met een hoge intensiteit te trainen met kleine intervallen (korte pauzes) is het mogelijk om maximaal hier rendement uit te halen. Gebruik zware gewichten en train de grote spiergroepen (de rug, de borst en de benen).  Om nog sneller een resultaat te krijgen is het ook mogelijk om een muscle booster  te gebruiken. Je krijgt dan nog sneller resultaat. Het is ook mogelijk om pillen te kopen of andergel gel of pleisters . Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk om de beste en zuiverste product te kopen dat je kunt vinden. Het i s ook mogelijk om te bestellen capsules. Je kunt de pillen bestellen en als kuur gebruiken.

De gezondheid van de man!

Het mannelijke geslachtshormoon is zeer belangrijk voor de gezondheid van mannen. Wanneer een manTestosteron niet zo veel testosteron heeft dan zal hij namelijk vele kwaaltjes krijgen bij het ouder worden. Voldoende slaap, sporten en goed eten helpt het lichaam om voldoende
aan te maken. Ook krachtsport is goed. Duursport heeft een tegenovergestelde werking. Je kunt natuurlijk kiezen om prestatie verhogende middelen te gebruiken.

Testosteron kopen

Het is voor veel mannen belangrijk om snel volop spiermassa te krijgen. Het is goed om te weten dat testosteron kopen en gebruiken alleen niet voldoende is om spiermassa te krijgen. Je moet ook hard trainen in de sportschool en volop rust nemen. Het is daarom goed om eerst op een natuurlijk piek te komen bij het trainen in de sportschool om daarna je spieren verder te ontwikkelen.  Het is een sterk steroide middel. Het is belangrijk om het op het juiste niveau in te nemen om er geen last van te krijgen. Het is natuurlijk ook belangrijk om de juiste kwaliteit te gebruiken en dus de beste verkrijgbaar. Het is ongeveer twee weken in je lichaam actief en na ruim drie maanden kun je ervoor kiezen om een volgende dosis te nemen.

Eerst voldoende informatie inwinnen

Het is natuurlijk van groot belang om eerst precies te weten wat je gaat gebruiken. Je kunt ook een test doen om daarna te besluiten hoeveel  je
nodig hebt en of je misschien meer nodig hebt. Een tekort is natuurlijk niet goed, zoals je al begrepen hebt uit de bovenstaande informatie. Je kunt testosteron kopen in Nederland en ook kun je testosteron kopen in België. Natuurlijk kun je het online bestellen in een webwinkel. De verhogende pillen worden veel verkocht. Het is bij de apotheek te koop, maar niet altijd te verkrijgen. Het is daarom verstandig om online te kopen via een goede webshop. Een webshop welke pillen met de juiste testosteronconcentraties verkoopt. De beste testosteron booster wordt vaak via het internet verkocht.

Wat is een testo booster?

De booster is ook wel een allround performance enchancer. Het is een manier om je op meerdere vlakken vooruitgang te bieden. Het vetpercentage kan laag gehouden worden en ook je testo-spiegel kan omhoog. Het helpt om vet sneller te verbranden en ook om je spiermassa te kweken. Het is dus een multifunctioneel middel om je te helpen.

De hormonenbalans

Het is natuurlijk belangrijk om je hormonenbalans goed op pijl te houden. Een balans welke soms omhoog en soms omlaag moet gaan om te zorgen dat je hele lichaam goed werkt. In principe zijn de testosteron boosters hiervoor het perfecte middel.