Anapolon is een synthetisch anabole steroïde. Gewichtsheffers en bodybuilders gebruiken steroïden voor de opbouw van meer spiermassa of spierkracht. Anapolon is in vergelijking met anderen één van de snelst werkende en krachtigste steroïden. Daarom is deze steroïden wereldwijd razend populair onder atleten en bodybuilders.

 

Anabolen alternatief

Voordelen anapolon

Anapolon is naast dianabol de sterkste anabole steroïde. Andere benamingen voor anapolon zijn oxymetholone en anadrol. Veel gebruikers zien al na 2 weken wezenlijk resultaat. Andere goede eigenschappen van anapolon:

– explosieve groei van spiermassa
– uiterst effectief
– snelle stijging van je gewicht; 5 tot 6 kilo in 2 weken.
– laag tot gemiddeld androgeen effect
– door vochtretentie kun je pijnloos extreem zwaar trainen.

Nog een belangrijk voordeel: anapolon is relatief goedkoop. Veel bodybuilders en gewichtsheffers zweren bij anapolon door de effectieve werking. Als je dus snel een grote spiermassa wilt opbouwen is anapolon het beste middel om dit te bereiken.

oxymetholone kuur

Nadelige gevolgen

Zoals bij alle steroïden zijn er een aantal factoren waarmee je rekening moet houden. Het gebruik van steroïden gaat namelijk altijd gepaard met bepaalde gevolgen voor je gezondheid. Om die reden is het altijd belangrijk om eerst goed uit te zoeken hoeveel en hoe lang je het middel kan gebruiken. Overschrijd nooit deze aanbevelingen want dan kan het gebruik gevaarlijk worden. Aan de andere kant geldt: als je jezelf wel houdt aan de aanbevelingen dan kun je anapolon nagenoeg zonder grote problemen gebruiken. Onderstaand benoemen we de grootste nadelen van het gebruik van anapolon.

1. Leverbeschadiging
Als je steroïden oraal inneemt wordt veel van de werkbare stof afgebroken in de lever. Om dit tegen te gaan zijn veel steroïden 17AA gemodificeerd. Hoewel de werkbare stof hierdoor in veel mindere mate wordt afgebroken, is het wel schadelijk voor je lever. Vooral anapolon is erg lever toxisch omdat het zo sterk is en omdat de dosering vaak hoger is dan bij andere steroïden. Gebruik anapolon daarom nooit langer dan aanbevolen.

2. Vochtretentie
Anapolon heeft de eigenschap om vocht vast te houden. Eerder werd dit als een voordeel benoemd omdat je door de vochtretentie zwaarder kunt trainen. Het nadeel is echter dat het gewicht dat je aankomt ook bestaat uit vocht en vet. Je bouwt dus niet droge spiermassa op.

Adviezen voor een anapolon-kuur

Anapolon heeft als bijwerking leverbeschadiging. Houdt je daarom aan de volgende voorschriften:

– gebruik maximaal 1 a 1,2 milligram per kilo lichaamsgewicht.
– Gebruik je tabletten neem dan niet meer dan 1 of 2 tabletten van 50 milligram per dag.
– Neem de tabletten niet langer in dan 6 weken
– Uiterste maximum is 150 milligram per dag gedurende 2 of 3 weken.

Je kunt anapolon prima gebruiken met andere steroïden die ook de opbouw van spiermassa en uithoudingsvermogen bevorderen. Daarnaast is anapolon ook erg geschikt om te combineren met anabole steroïden die langer werken zoals Deca.

Anapolon bijwerkingen

Er zijn een aantal bijwerkingen die kunnen optreden tijdens een anapolon-kuur. Heb je erg veel last van onderstaande bijwerkingen stop dan direct met de kuur en neem contact op met je huisarts.

– prostaathypertrofie;
– acne;
– hoge bloeddruk;
– meer lichaamshaar;
– minder hoofdhaar;
– gynaecomastie;
– krimpende testikels;
– erectiestoornissen.

Deze bijwerkingen hoef je je geen zorgen over te maken als je gebruik maakt van natuurlijke boosters.

Wanneer moet je anapolon niet gebruiken?
Anapolon is niet geschikt voor onervaren sporters. Anapolon is namelijk een heel krachtig middel. Het zorgt voor enorm snelle opbouw van spiermassa en uithoudingsvermogen. Als je anapolon gebruikt zal je merken dat je behoorlijk zwaard kunt trainen. Als onervaren sporter ga je dan snel boven je macht trainen en dat vergroot de kans op blessures. Zorg er dus eerst voor dat je een degelijke basis hebt. Begin met het werken aan een goede houding en goed tempo. Het helpt ook als je al wat spiermassa hebt opgebouwd door de juiste voeding en een goed trainingsschema.